Abonnementsartikel

Ung landmand er usikker på, om det bliver i Danmark, han skal være landmand. Dagens demonstration gav hverken anledning til trafikkaos eller sure miner. Tværtimod blev traktorførerne hilst med vink.

- Som det ser ud nu, har jeg ikke lyst til at blive landmand i Danmark. Men om jeg vælger at blive landmand et andet sted i verden eller jeg finder mig et andet erhverv, ved jeg ikke endnu.

Det siger Peter Jørgensen, Løkken. Han er under uddannelse til landmand og havde valgt at bruge et par dage på at vise resten af landet, hvor urimelig Grøn Vækst er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som det er nu føler man sig som forbryder hver eneste dag, tilføjer Peter Jørgensen.

- Der er spå mange regler, at hvis de skal overhodles alle sammen, skal man lukke produktionen ned, supplerer hans far Henrik Møller.

De kørte begge fra Løkken tirsdag aften klokken 19.30 og tilbragte natten i Århus og på Århus-Kalundborg-færgen sammen med et halvt hundrede andre jyske landmænd, indtil han i morges stødte til andre grupper traktordemonstranter for at køre mod København - og videre i kortege ind på Rådhuspladsen.

- Vi er blevet meget positivt modtaget overalt. Ingen tudehorn har vi hørt. Tværtimod har folk vinket til os og signaleret "god tur", fortæller Henrik Møller, der sammen med 481 andre traktorer har sat landbruget på landkortet som ikke set i mange år.

- Det har været dejligt endelig at have noget, vi kan stå sammen om i landbruget, siger Henrik Møller, og hans kolleger fra Holbæk, Ole Hou og Lars Schandorff, nikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan jo ikke nedlægge arbejdet. Derfor er denne demonstration vores form for arbejdsnedlæggelse, siger Lars Schandorff