Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, bakker op om den demonstration, der i øjeblikket foregår i København. Og han ligger ikke skjul på, at der skal handling til for at få politikerne til at vågne op.

- Det er fantastisk, at græsrødderne kan mobilisere og arrangere en demonstration for at gøre opmærksom på erhvervets situation, siger Henrik Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opbakningen til politisk lobbyarbejde kan være et lille sted hos formanden.

- Hvor er det beskæmmende at se alle dem, som spiller fornærmede. "Vi kommer længst med faglige argumenter og politisk lobbyarbejde". Ja, hurra hvor det går. Jeg skal sandelig love for, at politikerne virker som om, de er stærkt påvirkede af alle de faglige argumenter, vurderer Henrik Mortensen.

Han mener, at det, græsrødderne udtrykker med demonstrationen, er en frustration over manglende lederskab hos nogle af de folkevalgte.

- De siger lettere omskrevet som general Patton, ”Led os, følg os eller flyt jer", pointerer Henrik Mortensen.

- Hos Danske Svineproducenter ser vi det som en ansporing til at lægge os yderligere i selen på de områder, vi bøvler med. Men det er rart at vide, at danske landmænd er klar til at gå på barrikaderne, og det bestyrker os i vores tro på, at vi godt må være lidt barske i ord og handling, siger Henrik Mortensen i en kommentar til demonstrationen.