Der var stor trængsel på Vikings stand på AgroNord udstillingen. Hele dagen var rådgivere i gang med at drøfte avl og reproduktion, og der var især stor travlhed omkring middagstid, hvor der blev indtaget over 500 frankfurtere af sultne gæster.

Døtre til D Banker helt i top

På AgroNord Show 2011 udstillede Viking en gruppe med andengenerationsdøtre efter den populære og meget anvendte tyr D Banker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gruppen bestod af 1. laktationsdøtre og gav et fornemt indtryk af, hvorfor kvægbrugere er så tilfredse med deres Banker-køer. Super malkeorganer med ideelt pattesæt – både til malkestalde og robot – og lemmer og klove helt i top.

Mor til D Sol udstillet

På AgroNord udstillede Viking moren til D Sol sammen med en af hans mange gode døtre. D Sols mor er ejet af Per Varming, Aars, og har ydet imponerende 104.000 kg mælk i livsydelse. Hun stadig i fin form og forener høj ydelse med sundhed og holdbarhed.

Dette lover godt for de mange døtre efter D Sol der vil malke i fremtidens stalde. D Sol er suveræn for hunlig frugtbarhed, yversundhed, sundhed i øvrigt, høje procenter i mælken, prima lemmer og klove, og funktionelle malkeorganer.

Funkis datter bliver champion

En snart 12 årig Funkis datter vandt den eftertragtede titel, bedste ældre Holstein Champion, på AgroNord Show 2011. Hun ejes af Hans Jørgen Andersen, Damsiggård ved Sindal.

Koen var perfekt klargjort og blev mønstret af Mette Frankmar Sørensen. Hun er måske ikke besætningens mest højtydende ko, men til gengæld er hun altid sund og rask, hurtig at malke, rolig at omgås og bliver let med kalv. Hun har stærke lemmer og klove, og malkeorganerne kan måle sig med langt yngre køer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så den slags køer vil jeg gerne have flere af, smiler Hans Jørgen Andersen.