Abonnementsartikel

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har for nyligt holdt generalforsamling, hvor formanden gennem otte år gik af.

Ved generalforsamlingen for Danske mælkeproducenter, var der op til flere genvalg. Niels Schmidt, Erik Riskjær, Niels Kristian Jørgensen og Rick van Heesch blev alle genvalgt til bestyrelsen. Herudover blev Bjarne Andersen, Gredstedbro nær Ribe, nyvalgt. Det skriver LDM i deres ugebrev.

På generalforsamlingen valgte formanden gennem otte år, Peder Mouritsen, at takke af på trods af at han blev opfordret til at fortsætte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg brænder stadig for mælkeproducenternes sag, men jeg mener, det er sundt for en organisation at få nye ansigter på posterne med mellemrum, og jeg vil ikke beskyldes for at være taburetklæber, sagde den afgående formand og tilføjede med sit vanlige smil:

- Det er der andre i branchen, som kunne lære af.

Forbedret driftsresultat

Indtjeningen for den bedste tredjedel af mælkeproducenter i 2010, lagde godt en million højere end året før. Driftsresultatet for 2010 blev på cirka 750.000 kroner. Desværre ligger gennemsnitsresultatet stadig en halv million under nul.

Afregningen for mælk har i årets to første måneder ligget stabilt, og der forventes en stigning i afregningen for marts måned. Afregningsprisen i januar og februar har ligget på 2,66 kroner, og forventes at stige til 2,68 kroner.