Både fødevareminister Henrik Høegh og Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, havde sammen med en gruppe sydjyske folketingspolitikere takket ja til at mødes med bestyrelsen for Jysk Landbrug i går. Mødet foregik hos Jysk Landbrugsrådgivning i Billund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt deltagerne var folketingsmedlemmerne Jens Vibjerg, Ulla Tørnæs, Hans Christian Thoning, Ellen Trane Nørby og Preben Rudiengaard samt flere af Venstres folketingskandidater fra området.

- Vi har i landbruget brug for at være i en tæt dialog med de folkevalgte, og derfor er jeg meget glad for, at så mange politikere kan se værdien i at møde op til et lukket møde med os, forklarer Jysk Landbrugs formand, Bjarne Larsen, om baggrunden for mødet.

Under mødet fik politikerne af chefkonsulent Bjarke Poulsen fremlagt en økonomisk analyse og en prognose for de lokale landmænd situation, hvoraf det blandt andet fremgår, at ca. 1/3 klarer sig godt, mens resten befinder sig i en sårbar og kritisk situation.

Politikerne fik også en faglig gennemgang af de mest presserende problemstillinger vedrørende Grøn Vækst, det pludselige husdyrstop, den nye husdyrlov med skærpede ammoniakkrav og en række andre miljøtiltag, der belaster og begrænser erhvervet.

- Jysk Landbrugs formandskab fik sat tyk streg under, hvordan en livskraftig landbrugsproduktion kan være lokomotiv for en øget beskæftigelse og økonomisk stabilitet, der i den sidste ende er en forudsætning for, at velfærdssamfundet kan opretholdes, siger Bjarne Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra politikerne var der stor ros til Jysk Landbrug for initiativet og spørgelysten var stor. Flere gav udtryk for, at det var meget udbytterigt, at snakken foregik for lukkede døre.

I begyndelsen af april gennemfører Jysk Landbrug et tilsvarende møde med områdets socialdemokratiske folketingspolitikere, og møder med andre partier kan komme på tale.