Støtten til biogas vil stige og vil blive tildelt efter nye kriterier. Og så skal biogassen kobles på naturgasnettet. Samtidigt vil regeringen indføre frit brændselsvalg, og det svækker regeringens udspil til en ny energipolitik, Energistrategi 2050, skriver altinget.dk

Biogasbranchen hilser den første del omkring øget tilskud og adgang til naturgasnettet velkommen, mens anden del om frit brændselsvalg bliver mødt med stor ærgrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sekretariatsleder i Brancheforeningen for Biogas, Bruno Sander Nielsen vurderer, at det ikke rækker til at få den udbygning, som regeringen har skitseret i Grøn Vækst.

- Det trækker ned, at regeringen foreslår frit brændselsvalg, hvorved man fjerner en væsentlig del af kundegrundlaget for biogasanlæggene, siger han.

Thomas Færgeman, der er direktør i den grønne tænketank Concito bakker Bruno Sander Nielsen op.

- På den ene side er det positivt, at man med de nye tilskudsformer giver muligheder for mere bredt at anvende biogassen. På den anden side risikerer man med det frie brændselsvalg at underminere netop den største kilde til afsætning af biogassen, som er de decentrale kraftvarmeværker, siger han.

Både Concito og brancheforeningen understreger, at man nu vil regne yderligere på de nye initiativer i udspillet. Og Bruno Sander Nielsen håber nu, at forslaget om frit brændselsvalg vil blive pillet ud i de energiforhandlinger, som skal munde ud i et nyt forlig inden årsskiftet.