Abonnementsartikel

En gruppe landmænd har taget initiativ til at 400 kollegaer skal op i gear i selskab med livsstilsfænomenet Chris MacDonald

 

Landmænd kan holde til at have økonomisk underskud en tid – men hvis også humøret og energien går i minus, så er det på tide at tage affære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En gruppe landmænd, der er knyttet til Jysk Landbrugsrådgivning, har taget initiativet til, at omkring 400 af deres kolleger onsdag den 2. marts kan få en fælles positiv oplevelse. Så mange er der nemlig plads til, når landmændene med ægtefæller og medarbejdere den aften får sig én på opleveren i Vejen Idrætscenter.

Efter en to timers peptalk ved livsstilsfænomenet Chris MacDonald, går arrangementet over i et forløb, hvor deltagerne varmer op og selv er fysisk aktive. "Ved at bruge energi – får man energi" – er sloganet for arrangementet, hvor deltagerne har seks forskellige aktiviteter at vælge imellem – blandt andet rygøvelser, dans eller zumba.

- Der er sådan en negativ stemning blandt landmænd i dag. Når vi kommer sammen, går folk rundt og hænger og snakker kun om dårlig økonomi. Vi vil give dem en aften, hvor de kan holde fri og igen få smil på læben, siger Erna van Logtestijn, der er det kvindelige islæt i initiativgruppen.

- Måske synes man som landmand, at der er langt fra hverdagen til Chris MacDonald, men vi har valgt ham, fordi han er kendt for at kunne give folk værktøjet til at få positiv energi ind i hverdagen, forklarer Brian Holm.

- Og så er det da også tilladt bare at se på, hvis man gerne vil nøjes med det, indskyder Jan Winum Povlsen.