Abonnementsartikel

Massey Ferguson giver debut til en ny serie af firecylindrede Massey Ferguson-traktorer i segmentet omkring 100 hestekræfter

De runde lygter og den smarte og afrundede front signalerer et tydeligt familieskab med topmodellen, 8600-serien fra Massey Ferguson.

Men hvor der buldrer en voldsom Sisu motor under hjelmen på de store modeller, ligger der en firecylindret Perkins motor under den skrånende hjelm på den nye 5400-serie. Motoren opnår maksimal moment allerede ved 1.400 omdrejninger i minuttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire modeller får betegnelsen 5420, 5430, 5440 og 5450. Motorydelsen kommer til at ligge fra 82 til 107 hestekræfter.

Som noget relativt nyt i det segment tilbyder Agco den nye traktorserie med integreret frontlift. Frontliften har en kapacitet på 2,5 ton.

Traktoren får en 16x16 Dyna 4 transmission. Bortset fra ved igangsætning behøver føreren ikke at træde koblingspedalen ned for at betjene transmissionen. Transmissionen er med fire gruppegear og fire powershift-trin i hvert gear.

Elektronisk liftkontrol

Trepunktsliften løfter 4.300 kg og betjenes elektronisk. Også omdrejningstallet på traktorens kraftudtag indstilles elektrohydraulisk fra førerkabinen. Traktoren kan leveres med pto-udtag til både 540 og 1.000 omdrejninger i minuttet.

Du kan læse mere om den nye serie i næste udgave af Maskinbladet, der udkommer på fredag 25. februar.