Heatime, der er en aktivitetsmåler til kvæg, er nu leveret til 1.000 kvægbrugere, og det har importøren af Heatime i Skandinavien, Mosegården A/S, valgt at fejre ved at skænke en kvægbruger i hvert af de tre skandinaviske lande en gave.

Heatime har været på det danske marked siden juli 2007, på det svenske marked siden juli 2008 og det norske marked siden oktober 2009.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heatime forhandles af kvægavlsforeningerne Viking Danmark – Geno i Norge samt de svenske husdjurforeninger, der alle har rådgivning omkring reproduktion som en af deres spidskompetencer.

Af de 1.000 anlæg er de 900 leveret til danske kvægbruger, hvilket betyder at Heatime nu findes på cirka 22 procent af alle danske mælkeproduktionsejendomme, men interessen er også stigende i Sverige og Norge.

- I Sverige og Norge begynder vi at mærke den samme store interesse som vi har i Danmark, fortæller Mads Holm Danielsen, Mosegården.

Fokus på reproduktion

- Vi er meget ydmyge, men også ganske tilfredse med den udvikling Heatime har taget i Skandinavien, hvor det er lykkedes os i et godt samarbejde med vores forhandlere at få fokus på god reproduktion og en lav kælvningsalder hos kvier. Det er et område, der har stor økonomisk værdi for den enkelte kvægbruger, men også den strukturudvikling der er i kvægbruget generelt gør, at tekniske hjælpemidler, der er enkle at betjene og meget præcise, har en høj prioritet hos mælkeproducenterne, siger Mads Holm Danielsen.

Han fortæller, at der i 2008 blev lavet en undersøgelse omkring brugen af Heatime i Danmark, og konklusionen var ganske klar, nemlig at de kvægbrugere, som før installeringen af Heatime ikke var så gode til reproduktion, forbedrede sig markant. Dem, der var gode, forblev gode, og desuden overlod de brunstovervågning til Heatime og dermed reducerede de deres eget tidsforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heatime er et israelsk produkt fra SCR Engineers LTD, der viderebearbejdes af Milkline Italien, og de to firmaer i kombination har i mange år haft fokus på enkle men præcise løsninger inden for malke- og managementteknik.