Abonnementsartikel

Miljøministerens udsættelsen af miljømålene er en bjørnetjeneste at gøre landbruget, mener Enhedslistenss miljøordfører Per Clausen.

- Det danske landbrug er hverken økonomisk eller miljømæssigt bæredygtigt. Derfor er udsættelsen en bjørnetjeneste til landbruget. Vi har brug for en omlægning af det danske landbrug, som kan bringe landbruget ud af både sin økonomiske krise og sikre natur og miljø, siger Per Clausen

- Udsættelsen af vandplanerne i 12 år kan få katastrofale konsekvenser for den danske natur. Regeringens beslutning betyder, at vi smider en endnu større miljøregning i børneværelset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er VKs angst for at tabe stemmer, som har ført til beslutningen om at udsætte de helt nødvendige investeringer i et landbrug, som er i balance med naturen. Konsekvenserne vil være katastrofale, og den regning, vi overlader til fremtiden, er uoverskuelig. Derfor bliver det en vigtig opgave for et nyt flertal efter næste valg at ændre denne beslutning og sikre vandmiljøet, fortsætter Per Clausen.