Den nye uddannelse til agrostudent kommer for sent til, at Rikke Bundgaard Tolstrup og Torben Rauff Hansen kan få glæde af den. De er begge studenter og er lige begyndt på landmandsuddannelsen på Asmildkloster Landbrugsskole.

Rikke Bundgaard Tolstrup vil være dyrlæge, og hun kunne godt have undværet nogle af de humanistiske fag, som var obligatoriske på hendes gymnasium. Karaktererne i disse fag trak hendes eksamensgennemsnit ned, hvilket medførte, at hun ikke kom ind på universitetet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kunne nok have sparet nogle år, hvis den nye uddannelse var kommet for tre år siden. Sammensætning af fagene passer mig bedre end den, jeg havde på gymnasiet, siger Rikke Bundgaard Tolstrup, der nu vil tage tre år på landbrugsskolen for at dygtiggøre sig og samle point, så hun kan komme ind på sit drømmestudie.

Tre år mere

Landmandsønnen Torben Rauff Hansen tror, at den nye uddannelse bliver populær. Hvis den havde eksisteret for fire år siden, ville han selv have brugt den.

- Dengang var jeg i tvivl om jeg ville være landmand, så jeg gik på HTX. Men nu ved jeg, at landbruget er min fremtid, så det kunne have passet fint med sådan en kombineret uddannelse, siger Torben Rauff Hansen, der nu kan se frem til yderligere to et halvt års skolegang på Asmildkloster Landbrugsskole, inden kan kalde sig faglært landmand med speciale husdyr.