Abonnementsartikel

Valtra er klar med næste generation af den lille A-serie. Elektrisk vendegear og elektronisk motorstyring fører den lille traktor ind i den "elektriske alder"

Maskinbladet, Finland.

Valtra kommer med to nye modeller i den mindste A-serie. A83 HiTech og A93 HiTech med henholdsvis 88 og 101 hestekræfter træder et skridt ind i den elektriske verden. Modellerne har fået el-hydraulisk vendegear, som også findes på N- og T-serien, og den 3,3 liters trecylindrede motor er nu elektronisk styret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vendegearet på den nye A-serie har også den automatiske parkeringsbremse, som vi kender fra de større modeller. Traktoren har også fået ophængte pedaler og hydraulisk kobling, men selve chassiset på traktoren er der ikke ændret ved, fortæller Timo Mattila fra Valtra.

HiTech-vendegearet er ikke alene om at være nyt elektronisk isenkram i kabinen. Liften er elektrisk styret, og det samme gælder til- og frakobling af pto-udtaget.

Valtra A83 og A93 kobles til det nuværende program fra Valtra uden frafald af modeller. Det betyder, at man stadig kan købe Valtra A72, A82 og A92 i henholdsvis en Classic- eller HiTech-udgave.

Du kan læse mere om den nye A-serie i næste udgave af Maskinbladet, der udkommer 4. februar.