Abonnementsartikel

Regeringens forslag til tilbagetrækningsreform er et væsentligt bidrag til at løse de økonomiske udfordringer, som Danmark står over for, mener Landbrug & Fødevarer - ligesom 85 procent af organisationens medlemmer.

Landbrug & Fødevarer støtter regeringens forslag til en efterløns- og tilbagetrækningsreform.

- Det er glædeligt, at regeringen nu har fremlagt en efterløns- og tilbagetrækningsreform, som bidrager væsentligt til at løse Danmarks store udfordringer med at sikre balance på de offentlige finanser og et øget arbejdsudbud. Sunde offentlige finanser og et solidt arbejdsudbud er vigtige forudsætninger for, at landbrugs- og fødevareerhvervet kan skabe øget vækst og beskæftigelse i hele landet, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Carl Aage Dahl, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke længere råd til at bevare efterlønnen som en generel ret til alle danskere. Men det er vigtigt, at der er en værdig tilbagetrækningsmulighed for lønmodtagere, der er på vej til at blive nedslidte, før de når pensionsalderen - sådan som forslaget også lægger op til. 

Regeringens forslag stemmer fint overens med en måling - foretaget af Landbrug & Fødevarer - blandt 434 landmand - der viser, at hele 85 procent af de adspurgte landmænd mener, at efterlønnen bør udfases.