Abonnementsartikel

Arla har positive resultater fra test af et mælkebaseret produkt, der kan erstatte æg i sandkager og dermed åbne nye markedsmuligheder

Nyhedsbrevet Foodqualitynews.com fortæller, at Arla i tests har vist, at det mælkeproteinbaserede produkt, Nutrilac BK-7781, kan erstatte æg i kager af sandkagetypen.

Kim Jensen, teknisk chef for bageriingredienser hos Arla, siger ifølge nyhedsbrevet, at den 100 procent æggefrie sandkage har vist sig at være populær i Indien, hvor efterspørgslen overvejende bygger på at undgå æg af religiøse grunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men han fremhæver også, at æggeerstatningen gør det muligt for industrielle bagerier at tilpasse opskrifter til forbrugere, som vil undgå æg på grund af allergi, bekymring for kolesterol eller af etiske grunde.

Kim Jensen ser ifølge Foodqualitynews.com også en mulighed for, at kageindustrien kan spare penge, fordi æggeprisen normalt er højere end lige nu, hvor prisen på æg er helt i bund. Han forudser da også stigende priser på æg i kraft af, at nye EU-regler forbyder de traditionelle burhøns fra 2012.

Arlas forsøg med den mælkeproteinbaserede erstatning for æg viser ifølge selskabet, at kvaliteten af kagerne er i orden. Krummestrukturen skulle ligefrem blive bedre. Ifølge Arla bliver det også lettere for industrien at udskære sandkager før indpakningen, uden at kagen tager skade.

Det bliver også muligt at fremstille mere hvide sandkagetyper, og hvis farven ønskes gullig, anbefaler Arla blot at tilsætte betakarotin.

Kim Jensen er også opmærksom på, at Arla skal kunne levere varianter, som matcher forskellige krav fra bageindustrien i hele EU, hvor der er forskellige opfattelser af, hvordan en sandkage skal være.