De GMO-kritiske partier Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil gerne være med, når den nye lov om genmodificerede afgrøder skal genforhandles. Det skriver Altinget.dk.



Da loven blev til i 2004, stemte begge partier imod. Men nu har Dansk Folkeparti ændret holdning og åbner op for gensplejsede afgrøder på danske marker.

I partiet er forklaringen til holdningsskiftet blandt andet, at virkeligheden på et afgørende punkt har ændret sig siden lovens tilblivelse. Nemlig at flere landmænd i dag har taget GMO-kørekort, og at afgrøderne dermed uden videre kan dyrkes i dansk jord, hvis de er EU-godkendt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er ikke med i nuværende forlig, men den her gang vil vi rigtig gerne være med, fordi det er blevet en meget vigtig lovgivning. Sidste gang var der ikke interesse blandt landmændene, men det er der nu, siger fødevareordfører René Christensen til Altinget.dk.

Behovet for danske regler er især vigtige, hvis et EU-forslag om at lade medlemslandene selv bestemme over GMO-dyrkningen ikke bliver vedtaget, mener DF.

- Vi ønsker som udgangspunkt ikke GMO. Men hvis der kommer noget, der er så epokegørende i forhold til værdier som sundhed og miljø, så skal vi diskutere det. Vi skal jo ikke være teknologiforskrækkede. Og det gælder om at gøre det så sikkert som muligt, hvis vi skal have det, siger René Christensen.