Abonnementsartikel

Dansk Limousineforening har avlsdyrauktion den 29. januar på Palstrup Hovedgaard ved Rødkærsbro

Dansk Limousine Forening er atter på banen med en avlsdyrauktion, hvor der sælges gode Limousineavlsdyr. Det er den niende auktion i rækken af avlsdyrauktioner, som foreningen står bag.

Ligesom sidste år foregår auktionen på Palstrup Hovedgaard ved Rødkærsbro - tidspunktet er lørdag den 29. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt kommer 17 avlsdyr under hammeren, og heraf er de seks af den pollede type. Det er flere end normalt, men afspejler ifølge foreningen, at den pollede Limousineavl i de senere år har fået mere og mere opmærksomhed.

Syv af dyrene er kvier, og heraf er tre drægtige. Der er fem drægtige køer og en ko med kalv ved siden, og der er fem avlstyre, hvoraf de fire er individafprøvet på Ålestrup Avlsstation.

- Der foreligger således en god deklaration på de kommende avlstyre, fremhæver foreningen, som oplyser, at auktionsdyrene kan besigtiges fra klokken 10.30 på auktionsdagen.

Auktionarius er Jens Borup, Vejen, og ved hans side er Jørgen Skov Nielsen, sekretær for Dansk Limousine Forening.

Foreningen nævner også, at eventuelle købere ikke behøver at bekymre sig om hjemtransport af de købte dyr, for straks efter auktionen ruller lastbiler til porten ved auktionsstedet og kører de solgte dyr hjem til de nye ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Auktionsdyrene kan ses på Limousineforenings web-site på www.dansklimousine.dk.

Her finder man både billeder, stamtavler og beskrivelser af de enkelte dyr.

Limousineforeningen sælger også lodsedler i forbindelse med auktionen. Hovedgevinsten er en Limousine-studierejse til Italien.