Abonnementsartikel

To medarbejdere overtager den gamle plovfabrik i Bovlund og vil både satse på juletræsproducenter, almindelig reparationsværksted og underleverandøropgaver.

Familien Wilkens, der i fem generationer har stået bag Plovfabrikken i Bovlund, Bovlund A/S, har solgt virksomheden til to medarbejdere, Bent Jensen og Christian Funk Pedersen.

- Der er fremover store udfordringer for virksomheden, og vi har begge lyst til at prøve noget andet, siger brødrene Peter og Hans Wilkens, der for 16 år siden overtog virksomheden efter deres forældre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er begge i en alder, at hvis vi skal prøve noget nyt, så skal det være nu, siger de to brødre.

Det er to yngre, men dog erfarne mænd, der er kendte med virksomheden, der nu tager over. Både Christian Funk Pedersen og Bent Jensen har været ansat i Bovlund virksomheden i 15-16 år. De er begge udlærte landbrugsmaskinsmede hos firmaet Muus i Branderup og har i lang tid drøftet et liv som selvstændige.

- Da vi hørte, at Peter og Hans overvejede at prøve noget nyt, tilbød vi at overtage virksomheden. I øjeblikket er hovedaktiviteten trækbomme til store traktorer og gødnings spredere til juletræsproducenter. Desuden fremstilles en række andre produkter til juletræsproduktionen og plove, og det vil vi fortsætte med, siger de to nye selvstændige.

- Vi vil fortsat udvikle produkterne i dette område og tilpasse os markedet, men vil også tilbyde almindeligt smedearbejde, reparation af maskiner, service og lignende. Vi har mange ideer, men vil starte langsomt for investeringslysten i landbrugserhvervet er ikke den største lige nu. Til gengæld er der så behov for vedligehold og reparationer, siger Bent Jensen og Christian Funk Pedersen, der driver den fælles virksomhed som Bovlund ApS.

- Bovlund har mange trofaste kunder, og dem vil vi selvfølgelig pleje, men vi vil også arbejde med nye opgaver. Vi håber at kunne skabe nyt liv dynamik i de gamle bygninger, som vi indtil videre har lejet, siger de.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket er de to alene, men det er planen snarest muligt at ansætte flere folk, efterhånden som de får arbejde i hus.