Flere medier - heriblandt Maskinbladet - citerede i går MetroExpress for, at Dyrenes Beskyttelse ønsker at mærke svinekød med billeder af døde grise. Men direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis mener, at hun er blevet fejlfortolket.

Af artiklen fremgår det, at Dyrenes Beskyttelse ønsker, at forbrugeren i supermarkedet skal mødes af en pakke svinekoteletter med billeder af slagtesvin i trange båse, ledsaget af en tekst, der fortæller, at der hvert år dør ni millioner smågrise som følge af produktionsforholdene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke tilfældet, forklarer Dyrenes Beskyttelse i dag.

- Dyrenes Beskyttelse har ikke foreslået, at der skal døde grise på kødpakkerne. Det står helt for journalisten på MetroXpress’ egen regning – desværre har mange medier valgt at citere herfra, skriver Tina Engbjerg, kommunikationschef for Dyrenes Beskyttelse i en kommentar til Maskinbladets artikel.

Ønsker ikke skræmmekampagne

- Dyrenes Beskyttelse ønsker ikke en skræmmekampagne. Vi mener blot, at forbrugerne har krav på at vide, hvad det er, de køber. Størstedelen af de dyr, der bliver brugt til fødevarer, er opdrættet under så intensive forhold, at det går ud over dyrenes muligheder for at udføre deres naturlige adfærd, og dermed forringes deres velfærd. Derfor skal forbrugeren via indpakningen oplyses om produktionsforholdene, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

- Dyrenes Beskyttelse ønsker en lovgivning, der gør det lovpligtigt på emballagen at oplyse om avls- og produktionsforhold. Forbrugeren skal kunne læse, hvor dyret er opdrættet og under hvilke forhold. Er det dansk svin, og er det fra et konventionelt opdræt med båse eller fra en økologisk eller frilands-besætning, hvor svinene blandt andet har haft adgang til udendørsarealer, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Der er stor forskel på de produkter, der ligger i køledisken. Det vil vi gøre forbrugeren opmærksom på, så de kan træffe et oplyst valg, når de køber svinekød, siger Britta Riis og henviser til foreningens dyrevelfærdsmærke "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse".