Abonnementsartikel

Slut med Morten Korch-idyl på flæskestegen. Nu skal kødet mærkes med døde grise, mener Dyrenes Beskyttelse.

Det skal være slut med, at emballagen er prydet af Mortens Korchsk bondegårdsidyl. I stedet skal forbrugerne via mærkning oplyses om, hvordan kødet er produceret.

For eksempel kunne det fremgå af mærkningen, at der årligt dør omkring ni millioner smågrise  i Danmark som led i produktionen, ligesom et billede af slagtesvinet i sin trange bås kunne møde forbrugerne på emballagen. Det mener Dyrenes Beskyttelse, som bliver støttet af SF. Det skriver MetroExpress.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Forbrugerne træffer ikke altid et oplyst valg, for de har ikke viden om produktionsforholdene. Derfor bør de via mærkning præsenteres for et mere realistisk billede af produktionsforholdene, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, og tilføjer, at den etiske grænse for dansk svineavl og -produktion er overskredet. 

Bakkes op af SF

- Det vil vi gerne støtte, da der er nogle helt uacceptable produktionsforhold visse steder i den danske svineproduktion. Jeg tvivler dog på, det kan lade sig gøre, da jeg ikke tror, at supermarkederne ville sælge produkter, der var mærket på sådan en måde, siger SF’s dyrevelfærds­ordfører, Kristen Touborg.

Socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører, Bjarne Laustsen, mener ikke, at forslaget vil kunne gennemføres, da EU-lovgivningen ikke tillader negativ mærkning. I stedet opfordrer han Dyrenes Beskyttelse og andre organisationer til at sætte gang i flere kampagner om dyrevelfærd.

Læs også Dyrenes Beskyttelse føler sig misforstået.