Abonnementsartikel

"Sådan optimerer du salget af dine afgrøder" er titlen på det højaktuelle emne på plantekongressen. Her kan deltagerne få råd om, hvordan de bringer sig i den bedst mulige position som sælgere.

- Landmænd bruger mange kræfter og knowhow på at dyrke afgrøder af højst mulig kvalitet. Desværre sker det, at det flotte produkt taber værdi i slutfasen, fordi landmændene mangler tørrings- eller opbevaringskapacitet eller ikke har forhandlet sig frem til gode leveringsaftaler.

Sådan skriver Videncenter for Landbrug i oplægget til årets Plantekongres, som finder sted i Herning Messecenter den 11.-13. januar. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I høsten 2010 oplevede mange landmænd således at få uvarslede fradrag for blandt andet spirede frø eller kerner, når de leverede korn og raps til grovvarefirmaerne. I visse tilfælde er landmændene derudover blevet mødt med krav om erstatningsleverance for den mængde, der er blevet kasseret, skriver videncentret.

I sessionen giver landskonsulent Jens Johnsen Høy og specialkonsulent Morten Haahr Jensen råd om, hvordan man kan sikre sig mod sådanne overraskelser, og hvordan man bringer sig i en god forhandlingssituation.