Abonnementsartikel

Basic Organic+ er et nyt udtørrende hygiejnemiddel, som ifølge Destek A/S kan anvendes på økologiske bedrifter

Firmaet Destek A/S har udviklet et hygiejnemiddel, der er baseret på naturlige råvarer. Midlet har fået navnet Basic Organic+ og er klar til at blive præsenteret på Agromek.

- Vi har længe gået med idégrundlaget til et hygiejnemiddel, der skulle bidrage med en god udtørring i stibunden, men som samtidig også skulle indeholde lovlige bestanddele, som er i stand til at hæmme smittetrykket i dyrenes nærmiljø. Derfor har vi i en længere periode testet og analyseret plantedele, som gennem historien har været anvendt, fordi de har helende og bakteriehæmmende egenskaber, siger Robert Falkenstrøm, Destek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at Basic Organic+ udelukkende er sammensat af naturlige råvarer og dermed holder sig inden for den europæiske positivlistes skærpede krav.

Formuleringen af plantefibre og olieudtræk sammen med de mineralske komponenter, som Basic Organic+ er sammensat af, har ifølge Destek vist sig effektiv mod skadevoldende patogene mikroorganismer, herunder blandt andet E-coli.

- Basic Organic+ har en god vandbinding og reducerer potentielt skadelige gasser som ammoniak. Vi kan derfor med Basic Organic+ tilbyde de økologiske besætninger nye alternativer i kampen mod smittetrykket, siger Robert Falkenstrøm.

Selv om Basic Organic+ er helt nyt, fremgår det ikke af Agromeks nyhedsoversigt.

- Udviklingen af Basic Organic+ har været kompliceret og meget langvarig, og derfor har vi ikke kunnet nå at anmelde produktet som en nyhed til årets Agromek, siger Robert Falkenstrøm.