Ri-Mach er navnet på en serie nye blokudtagere, som Ribers Maskinimport viser på Agromek.

De nye blokudtagere er resultatet af et samarbejde, som Ribers Maskinimport har indledt med en irsk producent, og blokudtagerne afløser Ribers hidtidige program af blokudtagere fra Redrock.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jørn Riber fremhæver, at Ri-Mach blokudtagere kan udtage blokke af alle typer ensilage fra markstak eller plansilo, og desuden kan blokudtagerne også bruges til at skære indpakkede baller i stykker med.

- Ri-Mach blokudtagere efterlader et rent snit, i silo eller stak. Det minimerer indtrængning af ilt væsentligt og forhindrer varmedannelse og dermed tab af energi, siger Jørn Riber.

Kraftig konstruktion

Ri-Mach er ifølge Jørn Riber konstrueret i meget kraftige materialer, og det anvendte stål er af høj kvalitet.

- Det skal forlænge holdbarheden, fordi netop holdbarheden er et problem for mange blokudtagere. Det gælder både knivene og selve konstruktionen, siger Jørn Riber.

- Fronten, som altid vil være det svage punkt i en blokudtager, er på Ri-Mach fremstillet i 10 millimeter godstykkelse, og er forsynet med et kraftigt emnerør i toppen til at stabilisere fronten mod skævvridninger. Tandbjælke og bagstykke er ligeledes udført i kraftigt profiler, fremhæver Jørn Riber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forklarer, at frontknivene er påboltede og enkeltvis udskiftelige. De er fremstillet i specialstål, og hvis en kniv beskadiges kan den tit og ofte slibes op igen, og knivene er vedligeholdelsesfri hvis man undgår at skære i andet, end et de er beregnet til, nemlig ensilage, siger Jørn Riber.

Han tilføjer, at hjørnestop og sideknive ligeledes er påboltede og kan skiftes enkeltvis.

Tre forskellige modeller

Ri-Mach blokudtager fremstilles i tre typer. S-modellen er til frontlæssere og små læssemaskiner, T-modellen er til meget store frontlæssere, teleskoplæssere og mellemstore læssemaskiner, og endelig er der HD-modellen til store teleskoplæssere og læssemaskiner.

Alle modelgrupper begynder ved en bredde på 160 centimeter og kan leveres i spring på 20 centimeter op til 260 centimeter.

- Så der kan altid findes en passende model til enhver type læssemaskine, siger Jørn Riber.