Abonnementsartikel

Mekanisk oliesmøresystem, der er udviklet specielt til ballepressere, smører automatisk op til 12 kæder

Lincoln MOS/MOP 212 er et mekanisk drevet oliesmøresystem, som drives af en aksel fra den maskine, som udstyret monteres på. Ud over pumpen består udstyret af slanger samt enten børster eller filtpuder, der påfører olien på kæderne.

Pumpen kan monteres med op til 12 pumpeelementer. Da kæder på eksempelvis pressere hverken er lige lange eller lige store, kan anlægget smøre med tre forskellige mængder af olie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et fem liters olie reservoir betyder, at anlægget har kapacitet til selv lange arbejdsdage, uden at der skal efterfyldes med olie.

Det nye system har fået to nyhedsstjerner på Agromek 2010.

Intet oliespild

Ifølge Masytec, der importerer udstyret, betyder den automatiske smøring, at kæderne kontinuerligt tilføres en lille mængde olie. Det betyder mindre slitage på kæderne og minimerer risikoen for oversmøring, hvor der er risiko for, at der sker oliespild på jorden.

Om der skal vælges børster eller filtpuder til påføring af olien afhænger først og fremmes af, om det er hele kæden, eller kun del af kæden der skal smøres.

Er det hele kæden, der skal smøres, anbefaler Masyetc filtpuder, der ud over at smøre kæden også skraber skidt og snavs væk fra kæden. Det giver både en jævn og en mere effektiv smøring.