Abonnementsartikel

Watersystems A/S sætter fokus på ansvar for vandmiljøet ved at udlodde et minirenseanlæg til Agromeks gæster

- Miljøet er vores alles ansvar. Vi bor i et smukt land med betagende naturområder, og vi burde hver især være stolte over at kunne bidrage med noget, mener direktør for Watersystems A/S, Alexander Moseler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Watersystems arrangerer derfor en lodtrækning af et minirenseanlæg til 52.000 kroner på Agromek.

- Vandmiljøet skal hjælpes, som politikkerne foreskriver, men lige nu er lovgivningen så fuldstændig fokuseret på landmændene, at den ikke tager højde for de andre steder, hvor man kunne afhjælpe uheldige udledninger, forklarer han.

Alexander Moselers pointe er, at man helt overser de andre beboere i det åbne land - alle dem, der ikke er landmænd.

- Man glemmer, at landmændene kun står for en del af udledningen: Alle vi, der har hus i det åbne land og udleder spildevand fra vores husholdning, har også et stort ansvar, understreger han.

Samfundets ansvar

Alexander Moselers budskab er, at vi skal gribe problemet an sammen - som samfund. I den forbindelse kan de private husstande bidrage markant til et renere vandmiljø, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udgangspunktet er, at det ikke kan være rigtigt, at der findes private husstande i det åbne land der stadig i 2010 udleder urenset spildevand i naturen, siger han.

Han peger på, at de private spildevandsløsninger er så enkle at gå til, at der ikke længere er nogen undskyldning. Og de kan endda betyde besparelser i driften og nul vandafledningsafgift.

Fik tre stjerner

Det udloddede minirenseanlæg fra Watersystems hedder WS bioclean og er solgt i mere end 25.000 eksemplarer på verdensplan. Den fik efter typegodkendelsen i 2007 tre stjerner på Agromek.

- Der er også en økonomisk gevinst ved minirenseanlægget, fortæller producenten.

- Man skal nemlig regne med præcis nul kroner til vandafledningsafgift, og det er en betragtelig udgift at vinke farvel til. Det er også godt for grundvandet: Det rensede vand fra minirenseanlægget forbliver nemlig i det lokale vandmiljø i stedet for at blive pumpet flere kilometer væk, siger Alexander Moseler.