Abonnementsartikel

Bogballe A/S præsenterer på Agromek 2010 en ny storsækkeløfter, som er i stand til at læsse selv de største liftophængte gødningsspredere

Bogballe A/S har i flere år haft en storsækkeløfter på programmet. Men i takt med at sprederne er blevet større, var der efterhånden behov for et nyt produkt.

Derfor introducerer Bogballe A/S nu den nye BXL 1300 storsækkeløfter, der, som modelbetegnelsen antyder, har en løftekapacitet på 1.300 kg og derfor kan anvendes til alle typer af storsække.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kompakt opbygget

Sækkeløfteren monteres i traktorens trepunktsophæng, og herefter monteres gødningssprederen i et integreret trepunktsophæng på sækkeløfteren.

- I udviklingen er der lagt vægt på, at gøre løfteren kompakt, og på at minimere forskydningen af sprederens tyngdepunkt. På den tidligere model blev sprederens tyngdepunkt forskudt 350 millimeter bagud, mens den på den nye model kun forskydes 200 millimeter bagud.

- Det forøger stabiliteten og medfører desuden, at løfteren kan anvendes i kombination med spredere på helt op til 3.300 liter, forklarer Michael Lond, Bogballe A/S.

Hydraulisk udskud

Takket være et udskud på 80 centimeter har BXL 1300 en rækkevidde på 270 centimeter. Det gør den i stand til at svinge en storsæk op over bagkanten på en spreder med en volumen på 3.300 liter. De hydrauliske cylindre på løfte- og udskudsarmen er forsynet med slangebrudsventiler, som minimerer risikoen for ulykker.

Ud over gødningsspredere kan sækkeløfteren også anvendes i kombination med Bogballe?s S3 saltspreder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at kombinere løfteren med saltsprederen, opnår brugeren en hidtil uset fleksibilitet, idet chaufføren selv kan påfylde salt på forskellige påfyldningssteder. Der er ikke brug for en læssemaskine, og saltet kan placeres i depot, hos de forskellige kunder som entreprenøren fortager vinterbekæmpelse hos, siger Michael Lond.

I kvæg- og svinebesætninger kan storsækkeløfteren selvfølgelig også anvendes som soloredskab til håndtering af de mange storsække med mineraler og andre foderstoffer.