Abonnementsartikel

De nye Thaler 3051 og 4061 minilæssere har fået væsentlig bedre stabilitet

Thaler introducerer nu en model 3051 med stift knæk. Det kan kun dreje i det vandrette plan, så bagenden nu virker som en stabiliserende kontravægt på forenden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet med de små, knækstyrede miilæssere har nemlig hidtil været manglende stabilitet ved fuldt læs. Med maskinen helt knækket og tungt læs på frontskovlen vælter maskinen nemt.

- Den nye Thaler 3051 kan knække 65 grader med 1.600 kg på frontlæsseren uden at vælte, forklarer Kjeld Toftgaard fra Tobico A/S.

Dertil kommer, at hjulophænget er blevet ændret markant.

- Nu er der kommet triangel-ophæng på hjulene ligesom på en stor gummiged. Det betyder, at det ene af baghjulene kan køre hen over en ret betydelig forhøjning, uden det får hele minilæsseren til at vippe. Det er ret unikt, fastslår Kjeld Toftgaard.

Lever op til nye krav

Han fik den første Thaler 3051 med det nyudviklede knæk til Danmark for nogle uger siden, og Kjeld Toftgaard siger, at han er leveringsdygtig i flere eksemplarer straks i 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye modeller lever også op til de strammere sikkerhedskrav i EU's maskindirektiv. Det betyder, at alle modeller har fast tag, sikkerhedsselelås og hurtigudkobling af joystick'et.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at kravet om, at maskinen ikke kan køre, før sikkerhedsbæltet er spændt, irriterer mange af vores brugere. Men det er et ufravigeligt krav, og så er vi nødt til at rette os efter det, forklarer Kjeld Toftgaard.

På forkant med Tier 4

Bortset fra den allermindste model i Thalers program, er de tyske læssemaskiner udrustede med Perkins dieselmotorer i tre- eller firecylindrede udgaver fra 22 til 61 hk.

- Perkins-motorerne i de nye modeller er godkendte til de kommende Tier 4-krav til partikel og CO2-udledning, selv om kravene først træder i kraft i 2012, så her er vi i god tid i forhold til de fleste andre minilæssere, siger Kjeld Toftgaard.

Tier 4 interim svarer til EU Stage IIIB og kravene til udstødningens renhed og sammensætning er langt strengere end de hidtidige Tier 3 / Stage IIIA-krav.