De statsansatte tilsynsteknikere på slagterierne i Ringsted, Esbjerg og Herning har igen i dag valgt at nedlægge arbejdet, oplyser Danish Crown.

Der arbejdes i øjeblikket på at skaffe dyrlæger til at håndtere kontrollen på slagterierne, men alle tre steder vil der blive slagtet for nedsat kraft i dag. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er klart, at det rammer os på det værst tænkelige tidspunkt - især i forhold til dyrevelfærden. Men heldigvis har vi i dag så fintmasket et logistiksystem, at vi med en massiv indsats kan afhjælpe problemet, siger kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes. 

Hun forklarer, at et massivt beredskab i Danish Crown arbejder på at dirigere svinene derhen, hvor der er plads til dem.

- Vi bruger GPS-systemer til at omdirigere lastbilerne. Vi kan jo ikke have svinene kørende rundt i den kulde, så vi har haft fat i en række landmænd, der har tomme staldsystemer, som kan desinficeres og godkendes af myndighederne til at opstalde svinene, siger Anne Villemoes til Maskinbladet.

Julepuklen vokser

Anne Villemoes vurderer, at slagterierne slagter på to tredjedele kraft i dag og derfor taber omkring 10.000 svin, som efter planen skulle have været slagtet.

- Der er altid en pukkel omkring jul, men den bliver selvfølgelig større i år Vi kommer til at skubbe omkring 40.000 slagtninger foran os, som skal afvikles efter nytår. Det lyder af mange, men det skal selvfølgelig ses i det perspektiv, at der er tale om en halv dags slagtninger, forklarer hun.