De statsansatte tilsynsteknikere på Danish Crowns slagterier har i dag nedlagt arbejdet i frustration over et brev, hvor Fødevarestyrelsen opsiger lokalaftalerne. Det oplyser Danish Crown.

ilsynsteknikerne har ønsket en mere tilbundsgående forklaring på brevet fra Fødevarestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er selvfølgelig glade for, at man lytter til erhvervets ønsker om, at udgifterne til fødevarekontrollen ikke må accellerere. Men når det er sagt, er tidspunktet for denne udmelding ikke særlig heldig, for det kommer til at true både dyrevelfærden i staldene og den danske flæskesteg til jul, siger Danish Crowns kommunikationsdirektør, Anne Villemoes.

Manglende respekt

Tilsynsteknikerne på Danish Crown i Ringsted er gået hjem, og på de øvrige slagterier er man gået til møde om situationen. 

- At tilsynsteknikerne vælger at gå hjem på årets travleste dag, er udtryk for manglende respekt for de mange slagteriarbejdere, der i øjeblikket kører med overarbejde for at sikre flæskestegen på julebordene i Europa, siger Anne Villemoes.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at der slagtes på nedsat kraft i Danish Crown i dag. I øjeblikket ser det ud til, at det kun bliver muligt at slagte omkring 50 procent af en normal dags slagtninger.

Danish Crown forsøger i øjeblikket at skaffe dyrlæger til at håndtere kontrollen på slagterierne. Det sker både for at sikre dyrevelfærden for de grise, der står klar til afhentning i udleveringsrum og i forsøget på at få så mange råvarer som muligt ud til detailkunder i både Danmark og på eksportmarkederne.