Hadsten og Thorshavn bliver de første steder, hvor supermarkedskunder får mulighed for at købe en bøf af dansk-produceret wagyu. Det oplyser Friland.

Det eksklusive oksekød fra den japanske kvægrace Wagyu er også kendt som kobekød, og regnes af mange for verdens bedste oksekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Friland står bag den første renracede wagyu-produktion i Danmark, og det første slagtedyr blev i foråret solgt til restaurant Umami i København, hvor det blev serveret for restaurantsgæsterne.

Mellem jul og nytår bliver det nu for første gang muligt at købe det sublime oksekød i almindelige supermarkeder. Det er SuperBest i Hadsten og supermarkedet Miklargardur i Thorshavn, som har købt den wagyu-stud, som Friland netop har slagtet som nummer to i rækken af danske Wagyu. 

Forventer underskud

De to butikker sælger bøfferne for flere hundrede kroner stykket, men forventer alligevel at lanceringen af det dyre kød bliver en underskudsforretning. Der er trods alt grænser for, hvad man kan tage for bøfferne i Hadsten og Thorshavn.

- Vi har altid godt kød i butikken, og vi vil gerne vise, at ikke er bange for at prøve noget nyt, siger slagtermester Jørgen Jørgensen fra Miklagardur i Thorshavn.

Han vil også benytte lejligheden til at lancere julens mest ekskusive "hunde-ben" og har allerede lavet etiketter, så nogle af Wagyu-benene kan sælges til Thorshavns mest forkælede hunde.