Artiklen fortsætter efter annoncen

En smal udgave af Dannebrog pryder gravearmen på Caterpillars 444 E serie 2. Gravearmen på den nye model er nemlig blevet opgraderet som et resultat af et konstant pres fra det danske marked.

- Geometrien er blevet forbedret, så gravearmen fylder mindre, når den er pakket sammen. Samtidigt er vægten på gravearmen reduceret, hvilket resulterer i en mere stabil maskine ved graveopgaver.

Det siger Jacob Sejer Thomsen, der er produktkoordinator ved Pon Equipment A/S, der markedsfører Caterpillar i de nordiske lande.

- Disse ændringer har dog ikke påvirket brydekraften, rækkevidden og styrken, hvor 444E er markedets stærkeste spiller, forklarer Jacob Sejer Thomsen.

Godt marked i Danmark

Han siger, at det danske marked altid har været godt for Caterpillar, og det er en af grundene til, at Caterpillars fabrik i England har valgt at lytte til danskerne, da den nye model skulle udvikles.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Frontlæsserarmen er også blevet opgraderet, hvilket har givet større brydekraft og løftekapacitet, uddyber han.

Den fotograferede model blev udstillet på Agromek og er en af de 25 jubilæumsmodeller, som Caterpillar i England har ladet fremstille i anledning af fabrikkens 25-årsjubilæum.

- Den har blandt andet fået lædersæder og læderrat, og køberen af den udstillede model har desuden fået monteret alt det ekstraudstyr, som kan købes for penge. I flæng kan nævnes brede dæk, centralsmøreanlæg, tonede ruder, hydraulisk redskabsfæste og meget mere, siger Jacob Sejer Thomsen.