New Holland Agriculture har vundet en sølvmedalje for innovation på SIMA 2011 for Crop ID-systemet

 

Crop ID-systemet fra New Holland Agriculture til BB9000-serien af storballepressere blev tildelt en sølvmedalje ved SIMA 2011, idet juryen fandt, at systemet giver brugerne mulighed for at identificere hver enkelt balle, hviket øger nøjagtigheden og produktiviteten ved ballepresning. Det oplyser New Holland.

New Hollands Crop ID-system giver operatører og producenter mulighed for at registrere information i realtid om hver eneste balle. Når ballen føres gennem kammeret, påsættes et tomt radiofrekvent ID-mærke samtidig med, at knude nummer to knyttes. Når ballen tømmes ud af kammeret og passerer ned ad slisken, overføres den information, der er registreret af Crop ID-processoren til mærket via en antenne, der sidder yderst foroven på ballekammeret.

Individuel dataregistrering af baller i realtid

Crop ID-processoren registrerer følgende informationer inklusiv aflæsningen af den gennemsnitlige fugtighed:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Realtidsinformation registreret for hver enkelt balle

Øjeblikkelig hentning af information til præcist valg

Nøjagtig monitorering af lager

Fuldt integreret i softwaren til præcisionslandbrug for øget produktivitet og rentabilitet

Gennemtrænger ballen

New Hollands avancerede fugtighedsmålersystem anvender to stjernehjul, der gennemtrænger ballen for at give en præcis måling af fugtighedsindholdet. Mængden af afgrødekonservering, der er brugt i ballen, og som fastslås af den præcise fugtighedsaflæsning, noteres ligeledes ved anvendelse af Crop Saver applikatoren. Ballens vægt beregnet med New Hollands prisvindende ballevejningsteknologi registreres på mærket sammen med ballens GPS-position, et dato- og tidsstempel samt en kode for ballen og marken som reference.

Identifikation af den enkelte balle

For at sikre at den korrekte balle vælges til en given situation, kan Crop ID-mærket aflæses med en infrarød scanner, der enten er monteret på lastemaskinen eller anvendt håndholdt afhængigt af behovet og den enkelte operatørs præferencer.

Hurtig udvælgelse er sikret, fordi mærket ikke engang behøver være synligt for at kunne scannes korrekt. Juryen var i særdeleshed imponeret over den lange række af oplysninger, der blev lagret samt den øjeblikkelige feedback, der giver operatørerne mulighed for at vælge baller med den korrekte kvalitet og det korrekte fugtighedsindhold.

Del af pakken til præcisionslandbrug

Crop ID-systemet vil blive en integreret del af New Hollands avancerede pakke til præcisionslandbrug. Brugerne kan downloade en journal med detaljerede og præcise data vedrørende hver eneste balle. Herudover har brugerne fordel af præcise data om udbytte og kortlægning af marker, og de vil kunne finindstille deres egne input for at øge niveauerne for produktivitet og rentabilitet i kommende sæsoner. 

Balleidentifikation giver brugeren mulighed for en nøjagtig identifikation af afgrødeforholdene, når afgrøden kommer fra marken med efterfølgende yderligere balletest.  Disse data kombineret med oplysningerne fra Crop ID-mærket giver operatøren mulighed for at tilpasse sine markbehov, lige fra gensåning til behovet for gødningsspredning, når de anvendes sammen med hans kortlægningssoftware.