Abonnementsartikel

Danskerne er mere bekymrede for fødevarers kvalitet og friskhed end resten af EU-borgerne. Det viser en ny undersøgelse fra EFSA.

Dyrevelfærd, kvalitet og friskhed. De områder bekymrer danskerne mere end gennemsnittet af EU-borgerne, viser en ny undersøgelse lavet af Eurobarometer for EFSA.

77 procent af danskerne bekymrer sig om risikoen ved fødevarerenes kvalitet og friskhed, mens det tal for resten af europæerne er på 68. Når det gælder dyrevelfærd, er tallene henholdsvis 76 procent og 64 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tallene viser, at EU-borgerne generelt er bekymrede for risici forbundet med fødevarer. Til det siger europaparlamentariker Christel Schaldemose:

- Borgerne i EU er reelt bekymrede for, om deres fødevarer er sunde. Altså om de er farlige for vores helbred. Det viser undersøgelsen helt klart. Jeg synes, at EU's fødevarepolitik og prioriteringer burde afspejle denne bekymring meget mere, end den gør i dag. Vi bør lovgive skrappere, så borgerne kan blive tryggere over, hvad de putter i munden, siger hun til Altinget.dk.

Hun kritiserer, at EFSA bruger undersøgelsen til at rose sig selv, fordi 64 procent af europæerne har tillid til fødevareautoriteten.

- Jeg ville nok have valgt at bruge undersøgelsen til at råbe vagt i gevær. Politisk er det bekymrende, at så mange borgere er så bekymrede, siger Schaldemose.