Abonnementsartikel

Dansk Maskinhandlerforening mener, at maskinhandlere og landmænd har brug for hinanden til at komme bedst muligt igennem den aktuelle krise

Dansk Maskinhandlerforening opfordrer til, at landmænd og maskinhandlere drager nytte af at få mere indsigt i hinandens hverdag og aktuelle situation.

- På det helt praktiske plan kan begge parter for eksempel høste fordele ved at sætte sig ned og planlægge kommende service- og vedligeholdelsesopgaver. Det gør det nemlig muligt for maskinhandleren at tilrettelægge disse opgaver på en mere rationel måde. Herved kan der hentes en omkostningsbesparelse, som i sidste ende kan komme begge parter til gode, siger formand for dansk Maskinhandlerforening, administrerende direktør Jens-Aage Jensen, MVJ Maskiner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hans opfordring er fremsat i foreningens årsberetning, som blev fremlagt på årsmødet i Vejle fredag den 5. november.

Dialog om investeringer

- Det er også hensigtsmæssigt med en tæt dialog mellem maskinhandler og landmand om landmandens kommende maskininvesteringer. Det vil give maskinhandleren god tid til at planlægge sin hjemtagning af nye maskiner med det rigtige udstyr. Og ved at være ude i god tid kan hjemtagningen af de ønskede maskiner ofte ske på gunstigere vilkår - også til gavn for begge parter, nævner han.

Jens-Aage Jensen gør også opmærksom på, at når landmandens nyinvesteringer er planlagt i god tid, ved maskinhandleren også på et noget tidligere tidspunkt, hvilke brugte maskiner, der kommer ind til klargøring og videresalg.

- I bedste fald kan resultatet måske være, at de brugte maskiner er solgt, allerede inden de nye kommer hjem. Også her vil der ligge en potentiel omkostningsbesparelse for maskinhandleren, som på denne måde kan reducere sit lager. Det kan i sidste ende give plads til en bedre byttepris for landmanden, tilføjer han.

Hans budskab er derfor til maskinhandlernes kunder, at alle medlemmer af Dansk Maskinhandlerforening er klar til dialog og samarbejde med fokus på effektivisering og indkøbs- og serviceplanlægning. Og han opfordrer derfor til, at man tager et møde med sin maskinhandler.