Abonnementsartikel

Det er fortsat svært at skaffe finansiering til udvidelser, selvom godkendelserne er på plads. Derfor vil formanden for svineproduktion i Landbrug & Fødevarer, Lindhart B. Nielsen, nu have hjælp fra regeringen.

- Vi er på grund af finanskrisen i en ekstraordinær situation lige nu, hvor mange svineproducenter er havnet i en kreditklemme. Derfor ønsker vi, at miljøministeren forlænger de givne miljøgodkendelser, siger Lindhart B. Nielsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Reglerne siger i dag, at udvidelsen skal have fundet sted senest to år efter tilladelsen er givet, men Lindhart B. Nielsen så gerne, at miljøtilladelserne blev forlænget med yderligere tre år, så vækstmulighederne også er sikret på den anden side af krisen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøminister Karen Ellemann (V) er ikke avisende om muligheden for at få forlænget godkendelserne.

- Jeg har hørt om ønsket, og jeg har sådan set også forståelse for problematikken, siger hun i en mail til Jyllands-Posten.

Hun understreger dog, at forligskredsen blandt partierne i Folketinget må forholde sig til emnet i forbindelse med det igangværende arbejde om den nye husdyrlov.