Abonnementsartikel

Det svenske mejeri Milko siger nej tak til Arlas opfordring til fusion

Det regionale, svenske mejeriselskab Milko har ingen planer om at gå sammen med Arla. Det fastslår selskabets bestyrelsesformand Lars Reyer overfor Dalarnas Tidning.

Ifølge Lars Reyer har næstformanden i Arla, Åke Hantoft, ofte ringet og foreslået en fusion mellem de to mejeriselskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har ikke et sådant mandat, men vi arbejder for at Milko skal bestå som et selvstændigt selskab, siger Lars Reyer.

Milko, der er ejet af 800 mælkeproducenter i det nordlige Sverige, fyrede i sommer 170 medarbejdere, og for et par dage siden kom så beskeden om, at yderligere 70 skal afskediges.

Arla trænger ind

Arla har styrket sin indsats i Milkos område, hvilket har betydet, at Milko må regne med et vist frafald i ejerkredsen.

- Måske vil 20 gå over til Arla, men endnu er ingen af medlemmerne i Dalarna parat til at forlade Milko, og det håber jeg vil vare ved, siger Lars Reyer, der indrømmer, at det kræver en konkurrencedygtig mælkepris.

- Det er netop det, vi i bestyrelsen arbejder med. Om kort tid vil vi præsentere ejerkredsen for et forslag til, hvordan vi kan skabe og opretholde en attraktiv pris for mælken, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Milkos medlemmer har længe været utilfredse med afregningsprisen, hvilket blandt andet fremgår af en artikel i Expressen fra juli måned, hvor bestyrelsen for Milko indrømmede, at selskabets priser ikke var konkurrencedygtige.

- Vi bliver nødt til at handle - ellers vil vi miste mange medlemmer, sagde Lars Reyer ved den lejlighed.

Ifølge Milkos hjemmeside er selskabet et af Sveriges største mejeriselskaber med fire mejerier i den del af Sverige, der strækker sig fra landskaberne Värmland i syd til Jämtland i nord.