Abonnementsartikel

Danish Crown-formand vurderer, der er tre muligheder for at skaffe den nødvendige kapital

Danish Crowns bestyrelse overvejer en børsnotering. Det er en af flere muligheder for at skaffe ekstern kapital, skriver Jyllandsposten i dag.

Det fremgår videre, at slagteriselskabet har brug for fire til fem milliarder kroner til at kunne finansiere den udviklingsstrategi, selskabet lægger op til. Disse penge vurderer bestyrelse ikke det er muligt at hente via yderligere andelsindskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at skulle finansiere væksten har Danish Crown også brug for at styrke sin soliditet, som altid har været forholdsvis lav.

- Når vi følger kapitalmarkederne, kan vi se, at merprisen for at have en tynd konsolidering, er blevet højere, siger Danish Crowns formand, Niels Mikkelsen til Jyllandsposten.

Ekstern kapital

Formanden peger på tre muligheder for at hente ny kapital: en børsnotering, inddragelse af ekstern kapital eller fusion.

- Vi anbefaler ikke én mulighed frem for andre, siger Niels Mikkelsen.

Danish Crown har siden i foråret drøftet en ny strategi, herunder selskabsform. Da repræsentantskabet entydigt pegede på en fortsat vækststrategi, fulgte derpå behovet for at se, hvordan selskabet kunne skaffe den nødvendige finansiering. Derfor fik repræsentantskabet på sit seneste møde forelagt forslaget om at flytte alle driftsselskaber over i et aktieselskab, som – indtil videre – er ejet af andelsselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På et møde midt i næste måned skal repræsentantskabet træffe den endelige beslutning om dannelsen af et Danish Crown A/S.