Abonnementsartikel

Der er masser af potentiale i produktion af bioenergi i Vestjylland, men der er stadig alt for mange forhindringer, der kan afhjælpes af politikerne. Det var budskabet til beskæftigelsesminister Inger Støjberg, som i dag, mandag, var på besøg i det vestjyske.

SALA inviterede i dag, mandag, beskæftigelsesminister Inger Støjberg på rundtur i Vestjylland. Først besøgte ministeren Arla-fabrikken Arinco i Videbæk, derefter svineproducent Asger Krogsgaard i Ringkøbing og sluttede af med et møde hos Vestjysk Landboforening.

Her blev ministeren præsenteret for de lokale indsjæles planer for bioenergi i området. Blandt andet fortalte Lars Byberg fra Ringkøbing-Skjern Kommune, at kommunen har et målsætning om at være 100 procent selvforsynende med bioenergi i 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mange perspektiver i bioenergi, men der er også en række udfordringer. For det første er finansieringen ikke på plads. Afregningsprisen er i øjeblikket ikke høj nok til, at landmændene vil investere, siger Lars Byberg og fortsætter:

- Desuden siger varmeforsyningsloven, at man ikke må tjene penge på biogas, ligesom planloven forhindrer oprettelse af decentrale anlæg. Og endelig mangler vi startkapital, forklarer han.

Inger Støjberg var lydhør over for de mange forslag og ønsker fra salen, men hun turde ikke love noget på bioenergiområdet, da det falder uden for hendes politiske område. Til gengæld lovede beskæftigelsesministeren at tale med med Lykke Friis, der er klimaminister.

Læs også Støjberg: Vi er for dovne og for dyre i Danmark.

Se flere billeder fra Inger Støjbergs rundtur i Vestjylland her.