Det er kartoffelaftoppere fra Struik, som den østjyske maskinforhandler har startet forhandling af.  I forvejen forhandler Yding Smedie kamformere af dette fabrikat.

Kartoffelaftopperen er ifølge Yding Smedie et rentabelt og driftssikkert alternativ til nedsprøjtning af kartoffeltoppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med en Struik kartoffelaftopper skal man kun køre én gang og slipper derudover for udgiften til og anvendelsen af sprøjtemidler. Normalt sprøjter avlerne jo flere gange, før kartoffeltoppene er visnet, siger Leif Jensen, Yding Smedie A/S.

- Aftopning er en fordel, både når det gælder spise- og læggekartofler, idet aftopningen standser væksten i bladmassen og sikrer passende knolde. Desuden kan aftopning forhindre skimmelsvampe i at brede sig fra stænglen til knoldene, mener Leif Jensen.

Struik aftopperen fås fra to til seks rækker og kan både front- og bagmonteres i traktorens trepunktophæng Den er drevet af PTO og kan nøjes med en traktor med 70 HK.

Maskinen og knivene er designet specielt til aftopning af kartofler på de kamme, som kartoflerne dyrkes på , så stænglerne fritlægges effektivt med henblik på hurtig udtørring.