Abonnementsartikel

Fra begge sider af Folketingssalen fremhæver politikere, at fødevareminister Henrik Høegh (V) har skabt et bedre politisk klima end hans forgænger formåede.

De verbale angreb på fødevareminister Henrik Høegh (V) var ganske skarpe fra oppositionen, da han afløste sin partifælle Eva Kjer Hansen på posten for mindre end et halvt år siden.

Men nu lyder der helt anderledes positive toner. Og det er både fra ministerens politiske med- og modspillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de positive samarbejdspartnere er SF's fødevareordfører Kristen Touborg. Han siger blandt andet til Altinget:

- Eva var meget firkantet…. Hun var nærmest dumstædig…... Henrik er meget mere opmærksom på, hvad der er af muligheder, og han er ikke så ideologisk og fasttømret.

Kristen Touborg konkluderer, at det er lettere at skabe resultater med den nuværende fødevareminister.

Flere andre politikere er ifølge Altinget helt på linje med Kristen Touborg. Også når han nævner fødevareforliget og GMO som eksempler på Høeghs forhandlingsvilje.

Han tilføjer, at der måske ville have været bredere opbakning til veterinærforliget, hvis Henrik Høegh havde været minister, da det forlig blev forhandlet på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så havde der været en god mulighed for, at vi havde fundet et bredere grundlag. Det betyder, at vi får en mere ordentlig tone, og at vi får folkestyret til at fungere bedre, siger kristen Touborg til Altinget.