Abonnementsartikel

Fortsat stigende kornpriser sikrer de ellers hårdt pressede danske landmænd en milliardgevinst på den nært forestående høst, selv om sidste års rekordvolumen på 10 millioner ton korn slet ikke nås i år.

 

Den store høst i 2009 blev solgt til en elendig pris på 70-75 kroner per 100 kilo, mens den middelhøst på 8,5-9 millioner ton, der er udsigt til i år, kan forventes afhændet til omkring 100 kroner per 100 kilo. Det skriver Dagbladet Børsen.

Facit på regnestykket er, at værdien af årets høst ser ud til at blive 1-1,5 milliarder kroner større end høsten 2009.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for de stigende priser er blandt andet den seneste tids hedebølge, som går alvorligt ud over høstmængderne i for eksempel Frankrig og Rusland.

Konsulent Jakob F. Kjærsgaard fra den sjællandske landboforening Gefion følger udviklingen tæt.Han vurderer lige som flere andre, at det i år generelt bliver til en middelhøst i Danmark.

Jakob F. Kjærsgaard understreger, at intet er endeligt, før høsten "ligger på ladegulvet", og afgrøderne er solgt, men holder hans forventning om, at de landmænd, som får solgt på det rigtige tidspunkt, kan høste trecifrede kornpriser, så vil det hænge fornuftigt sammen i de fleste planteproduktioner herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen