Abonnementsartikel

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at der er sket en fordobling i antallet af danskere, der bliver syge af Listeria. Med det netop indgåede fødevareforlig vil et bredt flertal af folketingets partier sætte ind over for problemet.

Knap 100 danskere - fortrinsvis ældre mennesker - blev sidste år syge af bakterien Listeria, der findes i fødevarer. Det oplyser Fødevareministeriet.

Det er næsten dobbelt så mange som året før, og derfor indeholder det netop indgåede fødevareforlig en målrettet indsats mod Listeria.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det drejer sig blandt andet om udvikling af redskaber til egenkontrollen, så virksomhederne kan blive bedre til at undgå listeria i deres produkter.

Der vil også blive gennemført flere kontrolkampagner over for virksomhederne med fokus på listeria, ligesom der vil blive gjort mere ud af at informere om listeria til de befolkningsgrupper, der er i risikogruppen for at få sygdommen.

- Listeriose er meget ubehagelig sygdom, der især angriber folk med svækket immunforsvar, og derfor er dødeligheden høj. Selvom det heldigvis fortsat kun er ganske få danskere, der bliver syge af Listeria, er der sket en fordobling af sygdomstilfældene. Den udvikling skal vi have bremset og vendt, og derfor har vi i fødevareforliget sat 1,7 millioner kroner af til en ekstra indsats, siger fødevareminister Henrik Høegh.