Vejrudsigten varsler faretruende høje temperaturer de kommende dage, og det kan betyde dårligt nyt for især svinebedriftere og kyllingeproducenter. Allerede nu har varmen forårsaget to anmeldelser til Topdanmark om døde grise.

- Vi får desværre anmeldelser af den slags hvert eneste år, og langt de fleste skyldes fejlbetjening af alarmanlæg. Hvis først ventilationssystemet strejker, går der afhængig af temperaturen måske højst en time eller to, før grise eller kyllinger dør af hede. Derfor er det vigtigt, at alarmen for ventilationssystemet virker, siger landbrugsdirektør i Topdanmark, Lars Hem Simonsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ventilation i ferietiden

Netop i sommerperioden er beredskabsplanerne vigtigere end nogensinde.

- Rigtig mange landmænd tager på ferie i disse dage. Så er det vigtigt, at også ferieafløseren ved, at de skal tjekke alarmanlægget, og hvad der skal gøres, hvis ventilationssystemet går ned, så landmanden ikke skal komme hjem til triste nyheder, siger Lars Hem Simonsen.

Forsikringen dækker skader, når ventilationsanlægget svigter, så længe der er et godkendt alarmanlæg, og man ikke bliver skyldig i grov forsømmelse ved for eksempel at glemme at tilslutte alarmen igen efter vask af staldene.

Artiklen fortsætter efter annoncen