FN’s klimapanel var ensidigt negativ og dramatiserede konsekvenserne af klimaforandringerne op til klimatopmødet i København i december 2009. Det fastslår stor undersøgelse iværksat af den hollandske regering.  

FN’s Klimapanel er på vej ud i et nyt stormvejr efter at en ny rapport fra Hollands Miljøvurderingskontor slår fast, at panelets såkaldte Working Group II Report i flere tilfælde har været 'unødigt opskræmmende' og direkte 'ensidig'. Det skriver Ing.dk.

Ifølge rapporten, der bliver refereret i dag i Berlingske Tidende, er det store problem i klimapanelets arbejde, at forfatterne ikke udtrykkeligt gør det klart, at de præsenterede konsekvenser af klimaforandringerne er 'worst case scenarios', og derfor i flere tilfælde var unødigt opskræmmende.

Godt nok fastslår de hollandske eksperter, at der ikke rokkes ved FN's Klimapanels overordnede budskab om, at der helt sikkert finder klimaforandringer sted, der skaber en konkret og stor risiko for blandt andet oversvømmelser i flere områder af verden. 

Men de hollandske eksperter påpeger også, at klimapanelet kunne have styrket sin egen troværdighed ved åbent at have fortalt om flere mulige scenarier, frem for blot at have peget på de allermest alarmerende mulige konsekvenser af stigende temperaturer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce