Abonnementsartikel

LandboSyd inviterer til temamøde om finansieringsmuligheder, byggepriser, dyrevelfærdskrav, miljøgodkendelser og kaution

Der er fokus på vækst, når svine- og mælkeproducenter med udviklingspotentiale onsdag den 2. juni inviteres til temamøde hos LandboSyd i Aabenraa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for mødet er, at mange landmænd i denne tid får deres miljøgodkendelser til staldprojekter godkendt i kommunerne.

- Men selvom man står med en godkendelse i hånden, er der ingen garanti for, at projektet kan finansieres. Derfor stiller vi nu skarpt på en række af de spørgsmål, der trænger sig på for gruppen af vækstorienterede landmænd, siger udviklings- og rådgivningschef hos LandboSyd, Anders Andersen.

Finansiering i en krisetid

Anders Andersen påpeger, at mange landmænd, der nu får deres miljøgodkendelser, har haft ansøgningerne undervejs i mange år.

- I perioden har vi oplevet en markant krise - både i landbruget og i finanssektoren - og det kan få stor betydning for mulighederne for at få fremtidens staldprojekter finansieret, nævner udviklingschefen.

Derfor vil der på temamødet blandet andet blive søgt svar på spørgsmål om finansieringsmuligheder i en krisetid. Der vil også blive fokuseret på byggeprisernes udvikling, dyrevelfærdskrav og eventuelle projektændringer i relation til miljøgodkendelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kautionsmuligheder

De landbrugsfaglige emner gennemgås af faglige konsulenter fra LandboSyd og Bygnings- og Maskinkontoret for Sønderjylland, som sammen står bag mødet.

Desuden er kautionschef Palle Christiansen, Vækstfonden, inviteret. Han kommer og forklarer om mulighederne for vækstkaution, der er et at tidens varme erhvervsemner. Landbrug & Fødevarer vurderer, at 300-400 projekter lever op til kautionsbetingelserne.

Palle Christiansen fortæller blandt andet om vækstkautionsordningens formål, kravene for at komme i betragtning, priser og de foreløbige erfaringer med ordningen.

Forskudt program for kvæg og svin

Fra finanssektoren kommer Jyske Bank, der stiller med afdelingsdirektør Torben Wiborg, som giver bankens syn på landbrugets aktuelle situation.

Torben Wiborg redegør desuden for bankens syn på finansiering af nye projekter ? herunder investeringskrav til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet i Aabenraa er fagligt opdelt, således svine- og mælkeproducenter begynder på forskellige tidspunkter. Mælkeproducenterne begynder klokken 11 og slutter klokken 15.30, mens svineproducenterne begynder klokken 12 og slutter klokken 16.45.

Det er gratis at deltage. Tilmelding senest 31. maj på telefon 74 36 50 00 eller info