Abonnementsartikel

Et hul i engelsk lovgivning giver mulighed for import af dyrefoder med kød- og benmel trods et fire år gammelt forbud mod at sælge det som foder

Det er muligt at kød- og benmelsfoder kan importeres og sælges i England uden at landmænd er klar over, hvad de køber, fremgår det af et brev, som den engelske landbrugsminister Nick Brown har skrevet til oppositionspolitikeren Tim Yeo.

Et hul i det engelske forbud mod kød- og benmel tillader import til brug som havegødning og i foder til kæledyr, skriver Farmers Weekly.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ganske vist forbudt at besidde kød- og benmel i besætninger, hvor det kan komme i kontakt med besætningens foder.

Tim Yeo siger, at den lovlige import medfører en risiko for, at billigt, importeret foder med kød- og benmel kan sælges videre til intetanende farmere.

Overraskende mange

Samtidig beretter Financial Times, at EU"s skærpede testprogram for kreaturer over 30 måneder har afsløret flere tilfælde af BSE end ventet.

Således har de belgiske myndigheder allerede fundet 14 mistænkte dyr ud af 2.700, der er blevet testet siden den 1. januar. Det er fem gange så mange som forventet, skriver Financial Times.

I Frankrig har den nye test afsløret en smittet ko, der er født efter 1996.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun Holland er ifølge Financial Times gået fri med udelukkende negative testresultater siden 1. januar.