Abonnementsartikel

Clean Girl gør rent og sørger for strøelse i staldene

Clean Girl og Big Mama. Det lyder som konkurrenter til barbie-dukken, men det drejer sig om to strø- og fejemaskiner til forskellige staldtyper.

Rene sengebåse giver lavere celletal. Den patentanmeldte Clean Girl sørger for frisk strøelse hver dag, og det er muligt at blande desinfektionssmiddel i strøelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne forhandles af Meinard van Sonsbeek. Han er ligeså meget hollænder som navnet antyder, men han har boet i Danmark de seneste seks år. Clean Girl er dansk kvalitet til de beskidte stalde. Fabrikanten er Gram Slotsmedie i Gram.

På Agromek blev de to strø- og fejemaskiner vist i det rette miljø – den levende stald, som er en hal indrettet som en komplet kostald.

To modeller

Clean Girl er standard-modellen med en 800 liter kasse til savsmuld eller finsnittet halm. Forrest sidder en fejekost, der kan feje i forskellige højder fra 0 til 25 cm. Kosten kan desuden "vandre" 50 cm til hver side, afhængig af rotationsretningen.

Den firehjulede vogn er baghjulstrukket og udstyret med en 13 HK motor med ét gear. Clean Girl er knækstyret. Det betyder, at den også kan feje om de skarpe hjørner på 90 grader

Den større Big Mama kan rumme mere end 1.200 liter strøelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ekstraudstyr til Clean Girl fås blandt andet et 40 cm topstykke til kassen, bogiehjul foran og transportbånd til sand.