Abonnementsartikel

Forhandlingerne om en overenskomst for slagteriarbejdere er løbet ind i vanskeligheder på grund af problemer med en ny teknologiaftale

Forhandlingerne om en ny overenskomst for omkring 16.000 slagteriarbejdere er brudt sammen. NNF, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet, og SA, Slagteriernes Arbejdsgiverforeninger, kunne simpelt hen ikke blive enige.

Derfor er forhandlingerne nu kommet ind under Forligsmandslovens regler og forhandlerne får mulighed for at trække på hjælp fra deres respektive hovedorganisationer i LO og SALA. Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gruppeformand for Landbrugsgruppen i NNF, Mogens Hjorth, siger, at vanskelighederne først og fremmest skyldes problemer med en ny teknologiaftale på området, som han mener er afgørende for en overenskomst.

Parterne har derfor nedsat et udvalg, som skal sætte fokus på området.

En teknologiaftale skal blandt andet sikre, at de ansatte på området enten bevarer deres arbejde eller får passende fratrædelses- og efteruddannelsesaftaler, når der fremover indføres ny teknologi.

Den nye teknologi betyder i mange tilfælde, at slagteriarbejderne mister deres job. Ifølge gruppeformanden fra NNF er der allerede varslet lukning af seks-syv slagterier alene inden for svinebranchen, skriver Børsen.

I det nye storslagteri i Horsens, der ventes klar til brug om tre til fire år, betyder investeringen i ny teknologi, at bemandingen reduceres med over 50 pct. inden for slagtning og opskæring.