Abonnementsartikel

Sagen om eksportrestitutioner kan blive en boomerang for landbruget, advarer S-ordfører

- Det er en alvorlig sag for ministeren, når hun nu kører frem med bål og brand over for landbrugserhvervet på utallige områder, at det så viser sig, at hun ikke har styr på det, der sker i hendes ministerium. Det må give anledning til, at hun dæmper attituden en smule, siger Chr. Mejdahl (V).

- Jeg kan godt forstå, at landbruget vil have sagen om eksportrestitutioner frem, når den anden sag om ligestilling om BSE-kompensation ikke er bragt på plads, siger Annie Lunde Hansen (CD).

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så kunne det være godt, at de fik nogle af de penge tilbage, som de i virkeligheden har til gode, når landmændene har en bankgaranti liggende ude på 2,3 milliarder kroner. Landmændene kan ikke blive ved med at lægge penge ud, fortsætter CD"s landbrugsordfører.

Boomerang

Erling Christensen (S) bider mærke i, at landbruget har sat et kendt kommunikationsfirma på sagen, fordi man er sur på ministeren. Han mener, at medieomtalen er landbrugets tak for sidst i striden om BSE-kompensation. Det viser sig, at mange ansøgninger tilstopper systemet, fordi de er mangelfulde.

- Det kan være en boomerang, landbruget laver. Ved at tage sagen frem i medierne vil man også få oplysninger om, at der måske er sendt ansøgninger ind på restitutioner, som der ikke kunne gives restitutioner på, siger Erling Christensen.