Abonnementsartikel

Bobcat udvider sortimentet med blandt andet teleskoplæssere

Bobcat er i dag meget andet end en minilæsser. Bobcat blev for nogle år siden opkøbt af den amerikanske koncern Ingersoll-Rand, og det var afsættet for, at virksomheden bevægede sig ind på produktion af andre typer produkter.

Som det seneste har koncernen for nyligt introduceret en serie teleskoplæssere, idet Ingersoll-Rand købte den franske producent Sambron.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mikael Knøfler, administrerende direktør hos Bobcat-importøren, Treffco A/S, siger, at produktudvidelsen allerede nu viser sig at være et kæmpestort aktiv.

- Vi har fulgt markedet for teleskoplæssere på tæt hold i lang tid, og der hersker ingen tvivl om, at markedet slet ikke er mættet endnu. Salgstallet satte igen i år 2000 ny rekord, siger han.

- Teleskoplæssere har allerede vist sine styrker og utrolige alsidighed i landbruget, hvor maskinen mange steder har effektiviseret driften og afløst flere andre, traditionelle maskiner. Ofte er det nemmere, hurtigere og langt mere økonomisk at udføre opgaver med en teleskoplæsser frem for med en traktor eller en læssemaskine, mener Mikael Knøfler.

Også bygge- og anlæg

I bygge- og anlægsbranchen forholder det sig på samme måde. Mange entreprenører, murere, tømrere m.fl. bruger teleskoplæssere med forskellige og udskiftelige redskaber monteret.

I det ene øjeblik bruges teleskoplæsseren med pallegafler til transport og løft af materialer, og i det andet øjeblik er der skiftet til graveskovl, dozer eller kranarm.

En anden anvendelse er, når teleskoplæsseren har fået monteret en mandskabsplatform, som gør den til en sikker maskine, når arbejde skal udføres i højden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Netop alsidigheden er teleskoplæsserens væsentligste argument, hvor et væld af hurtigt udskiftelige redskaber kommer til sin ret, når der arbejdes med den manøvresmidige styring, siger Mikael Knøfler.

Sortimentet

Serien af teleskoplæssere fra Bobcat tæller i første omgang fem modelvarianter med løftehøjder fra fem til 15 meter. Alle tilbydes med hydrostatisk transmission og 4x4x4 styringssystem, som betyder at maskinerne er 4-hjusltrukne og 4-hjulsstyrede (inkl. krabbestyring).

- I det tidlige forår vil vi endvidere også kunne levere en 17-meter teleskoplæsser, som dermed gør vort sortiment meget komplet, siger Mikael Knøfler.

- Alle modeller har fire cylindrede Perkins-motorer, og i Danmark markedsfører vi udelukkende modellerne med Turbo, så ydelsen er på 106 hk. Komforten i førerkabinen er god, og der er taget fint hensyn med alskens bekvemmeligheder for føreren, som ofte kommer til at tilbringe en hel arbejdsdag i førersædet.

Mikael Knøfler nævner bekvemmeligheder som varme- og friskluftssystem, vinduesviskere i både front- og toprude, hydraulisk joystick-kontrol, fint udsyn hele vejen rundt, beskyttelsesgitter på forruden, arbejdslys på bom og en del flere ting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store forventninger

Mikael Knøfler udtrykker store forventninger til salget af de nye teleskoplæssere.

- Vi er naturligvis i fuld færd med at geare vores organisation til mulighederne. Produktet passer godt til Treffco, der allerede har den fornødne ekspertise i både entreprenør- og landbrugsmarkedet.

- Med vore to hovedafdelinger i Vejle og Karlslunde og desuden fem afdelinger i Næstved, Odense, Esbjerg, Århus og Ålborg står vi stærkt på både salgs- og servicesiden, siger Mikael Knøfler.

Han fortæller, at resultaterne da også allerede er ved at være synlige, idet Treffco har passeret 10 leverede teleskoplæssere i Danmark.

Totalmarkedet nåede op over 350 enheder i år 2000, og Treffco forventer en yderligere stigning i indeværende år, hvor firmaet forventer at kapre en markedsandel på 10 procent i det første hele år med teleskoplæssere på programmet.