Abonnementsartikel

Godt en håndfuld danske maskinproducenter er til stede på det franske marked gennem det fælles selskab AgriDis International A/S

Et af de faste danske elementer på den franske landbrugsmesse, SIMA, er det danske selskab AgriDis, som kun få kender herhjemme.

Den begrænsede synlighed i Danmark skyldes, at selskabet kun opererer på det franske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frankrig er en meget stor mundfuld for hver enkelt af virksomhederne bag selskabet, og det er baggrunden for samarbejdet igennem AgriDis.

Det franske marked dyrkes af to faste sælgere i landet, og arbejdet koordineres fra hovedkontoret i Skjern.

Danmark på forkant

AgriDis blev stiftet i 1988, og ifølge deltagerne er det gået støt fremad igennem årene.

- Selvfølgelig har vi nogle gange oplevet, at det går rigtig godt med et produkt, som tiden siden løber fra. Det betyder naturligvis, at firmaer nogle gange oplever fremgang, og andre gange går det lidt tilbage for den enkelte virksomheds eksport til Frankrig, siger Johannes Jensen, Agrima.

- Men det er ikke anderledes, end vi ser med salget i Danmark, hvor strukturudviklingen er med til hele tiden at ændre efterspørgslen i retning af nye maskintyper, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I virkeligheden er den danske maskinbranche godt rustet til at eksportere, fordi maskinfabrikanterne er på forkant med udviklingen på grund af den danske strukturudvikling, som er et par år foran den franske, siger han.

Hård konkurrence

- Det franske marked bærer præg af at være stort, forstået på den måde, at alle ønsker at være med hernede, og det giver hård konkurrence, konstaterer Johannes Jensen. Han oplever desuden, at sproget også er en barriere for mange danske virksomheder, som vil eksportere til Frankrig.

Konkurrencen skærpes yderligere af, at der er utroligt mange franske producenter af stort set alt til landbruget.

- Der skal kæmpes for hver ordre, siger Poul Mikkelsen, Pomi.

- Der er mange konkurrenter til hver eneste produkt, og mange eksportører siger, at konkurrencen er værre her end andre steder, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med på SIMA gennem AgriDis International var i år He-Va, Thyregod, Doublet-Record, Agrima, Pomi og Stenstrup Maskinfabrik.